Vizita specialiștilor IFAD la Horești

Vizita specialiștilor IFAD la Horești

Satul Horești continuă lista proiectelor de dezvoltare a infrastructurii localității prin proiecte utile atât pentru locuitorii satului cât și pentru agenții economici din teritoriu, este vorba despre propunerea de proiect realizată de către Primăria satului Horești către Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD ) pentru  construcția unei piețe agricole în centrul satului Horești.

Proiectul a fost depus spre aprobare iar acum este la faza de verificare și selecție, în acest scop a fost vizita specialiștilor IFAD în persoana directorului Victor Roșca.

Costul estimativ al proiectului constituie  2 milioane lei contribuția localității fiind de 15% (7% APL și 8% agenții economici din teritoriu:  SRL ,,Neo-Lacta,, , SRL ,,Ghilencon,, , SRL ,,Loca-Exim,, ,  CÎ ,,Horea-Service) piața agricolă se va întinde pe o suprafață totală de 1135 m.p constituind din tarabe, parcare, bloc sanitar, depozite.

Piața agricolă are drept scop dezvoltarea infrastructurii, susținerea Întreprinderilor mici și mijlocii precum și a fermierilor și agricultorilor din satul Horești prin piață de desfacere și realizare a mărfurilor.

Salutăm respectuos contribuția agenților economici în realizarea acestui proiect și sperăm și  la susținerea locuitorilor satului Horești pentru a tinde la un sat frumos cu valori europene și nu în ultimul rând urăm succes Directorului de proiect d/lui Petru Cigoreanu în următoarele faze din concursul de granturi  și cu susținerea noastră la implementarea acestui proiect  grandios pentru localitatea noastră.

Add Comment